Vloerverwarming stofvrij infrezen

In de afgelopen jaren hebben wij al heel wat vloeren voorzien van vloerverwarming. De meeste keren hebben wij de vloerverwarming ingefreesd. Nu denkt u bij het woord ‘frezen’ aan veel stof, maar niets is minder waar! Een groot voordeel van het infrezen van vloerverwarming is dat dit zonder al teveel rompslomp in zijn werk gaat. De leidingen worden in de bestaande vloer weggewerkt. Verhoging van de vloer is dus niet nodig. Het infrezen zelf verloopt vrijwel geheel stofvrij; de stof die vrijkomt tijdens het infrezen wordt opgevangen in de stofzakken van de freesmachine. Na het infrezen en het installeren van de vloerverwarming kan de vloer direct afgewerkt worden.

Een ander voordeel van het frezen is dat de leidingen niet te diep komen te liggen, waardoor uw vloer snel opwarmt. Ook worden de slangen zo aangelegd dat er een gelijkmatige verdeling van de warmte ontstaat. Kortom alleen maar voordelen!

Filmpje
Ons eigen beeldmateriaal geeft goed weer wat het infrezen precies inhoudt. Klikt u gerust hier om alvast te kijken hoe het werkt. 

Welke vloeren zijn geschikt?
De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daaroverheen een dekvloer. Het gaat dan om een zandcement dekvloer of anhydriet dekvloer. Beide vloeren zijn geschikt voor het infrezen van vloerverwarming. Als u niet precies weet wat voor vloer u heeft, kunt ons altijd geheel vrijblijvend om advies vragen. Het infrezen van vloerverwarming in een grindvloer, tegelvloer of betonvloer kan natuurlijk ook maar hiervoor is een extra zware machine nodig wat uiteraard wat meer kosten met zich mee zal brengen.  

Bij- of hoofdverwarming
Vloerverwarming kan in een woon- of werkruimte uitstekend als hoofdverwarming aangelegd worden. Dat biedt het meeste comfort. De aanleg is zodanig gerealiseerd dat er een gelijkmatige warmteverdeling in uw vloer is. Dit betekent dat er geen koude plekken zijn. Wanneer u kiest voor bijverwarming, zullen de slangen verder uit elkaar liggen en kunt u wel koude plekken ervaren.

Speciale pomp
Het is verplicht om het aanleggen van vloerverwarming te combineren met de installatie van een zogenaamde Alpha-pomp. Deze maakt uw systeem nog energiezuiniger, aangezien hij een stuk minder stroom verbruikt. De kosten voor deze pomp zijn dan ook zeer snel terugverdiend. Een ander voordeel van de Alpha-pomp is dat hij zorgt voor een rustiger systeem; de pomp maakt weinig geluid, omdat het water op een rustigere manier door de buiten wordt gepompt.

Aansluiting op CV
Tenslotte moet de vloerverwarming op uw CV aangesloten worden. Uiteraard verzorgen wij dat voor u. Wij zullen hiertoe een verdeelunit installeren. Na afronding van alle werkzaamheden zullen wij u uitgebreid informeren over de werking van het systeem, wat u ongetwijfeld zeer veel comfort en zal brengen.

Vragen?

Voor vragen over vloerverwarming of een geheel vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.